Hírek

Oldalunk új menüvel bővült

Tisztelt Szülők!

Oldalunk új menüvel bővült, melyet a Hírek menü alatt találnak, Eseményeink címen.
Az iskola eseményeit fogják itt találni, melyet igyekszünk rendszeresen frissíteni.

 

Ismét digitális oktatás

Tisztelt Szülők!

Mint azt a híradásokból és az osztályfőnököktől értesültek 2021. március 8-tól március 31-ig átállunk a tantermen kívüli digitális oktatásra. Önök és gyermekeik főként az iskolai Mozanapló felületén értesülhetnek a feladatokról, és ott is kell a pedagógusoknak visszaküldeni a megoldásokat, leckéket. Az online oktatásra, és a személyes kapcsolatra a Zoom felület ad lehetőséget. Akik étkezést kértek gyermeküknek, azok éthordóval elvihetik, vagy kérésre ki is szállítja a konyha. A változást az élelmezésvezető felé jelezzék.

Az elkövetkező három hét nem lesz egyszerű a tanulóknak, sem a szülőknek és a tanároknak sem. Kérem a Kedves Szülőket, hogy fokozottan figyeljenek gyermekük otthoni tanulására!

Együttműködésüket és türelmüket előre is köszönöm!

Máté Dénes

Télbúcsúztató

Idén a járványhelyzetre való tekintettel nem tudtuk megtartani hagyományos farsangi bálunkat, de február utolsó tanítási napján ötletes jelmezekkel télbúcsúztató napot tartottunk . Mint azt a képek is mutatják vidám, jókedvű nap volt.

 

 

Pályaorientációs nap

Iskolánkban immáron haladó hagyomány az idén is megrendezett a pályaorientációs nap.
A fogalakozások tervezésénél legfontosabb célként tanulóink önismeretének fejlesztését, az érdeklődésükhöz, képességükhöz legjobban illeszkedő foglalkozások, életpályák megismertetését tűztük ki.
Támogatni kívántuk őket abban, hogy időben fel tudjanak készülni a felnőtt életre, a továbbtanulásra, életpályájuk megtervezésére.
A járványügyi helyzet miatt nem volt lehetőség munkahelyeket látogatni és szakmákat bemutató vendégeket fogadni, ezért pedagógusaink vezették a foglalkozásokat a különböző korosztályok érdeklődési körének figyelembevételével.
A nagyobbaknál a hangsúlyt a szakmák, szakterületek bemutatására, illetve az azokhoz szükséges tanulmányi követelmények megismertetésére helyeztük, míg a kisebbek játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a különböző szakmákkal.

Atomkor kiállítás

Október 26-án megnyílt Gerjenben az „Atomkor – 75 év az emberek szolgálatában” kiállítás a Közösségi Ház udvarában. A szabadtéren megtekinthető képek az orosz atomenergetikai ipar fejlődését, modern technológiáját mutatja be az elmúlt háromnegyed évszádból egészen napjainkig.  A megnyitón útjára indult az „Ismerd meg Gerjent!” programsorozat, melynek keretében a kiállításon résztvevők kitölthettek egy – a kiállítással kapcsolatos – kérdéseket tartalmazó tesztet.  A beküldők között a szervezők a Rosatom felajánlásának köszönhetően kisorsoltak egy okosórát.

Az óra nyertese:
Vidák Leila, a Kenessey Albert Általános Iskola 4. osztályos tanulója.

Gratulálunk!

Múzeum a bőröndből

Kihelyezett múzeumpedagógiai órán vettek részt negyedik-ötödik osztályosaink október 21-én. A Múzeum a bőröndből program keretében a gyerekek a régészettel, a római korral és a Paksi Városi Múzeum leletanyagával ismerkedtek játékos formában. A rendhagyó történelemórát Bogdán Ferenc múzeumpedagógus tartotta.